terapija za kancer

Terapija za kancer – 10 tretman koje svako može da priušti

7 minutes, 30 seconds Read

Kancer može nastati zbog brojnih zdravstvenih problema uključujući manjak kiseonika, slab imuni sistem, povećanu kiselost organizma i povećanu toksičnost i tom prilikom dolazi do mutacije DNK. Svi ovi problemi mogu biti tretirani a samim tim i kancer na prirodan način.

Prirodni tretmani su veoma pristupačni ali oni ne obuhvataju samo konzumaciju pojedinih suplemenata već i promenu celokupnog načina života i izbacivanje loših navika. Sledećih 10 prirodnih metoda dokazano smanjuju simptome kancera, brzinu širenja i napredak kancerogenih ćelija.

Ketogena dijeta

katogena dijeta terapija za kancer

Hrana se može koristiti kao prirodna terapija za kancer. Ketogena dijeta je bogata zdravim mastima i ulgljenim hidratima. Ova dijeta stimuliše proizvodnju ketona u vašem organizmu kroz biološke procese koji su povezani sa korišćenjem kiseonika od strane mitohondrija.

Ishrana koja utiče na mitohondrije i sintezu energije povećava rizik od stvaranja slobodnih radikala koji dovode do mutacije ćelija. Mutacije mogu da dovedu do teških kancerogenih oboljenja poput kancera creva, kancera pluća i kancera dojke.

Ketogena dijeta smanjuje količinu energije koja mora da se nadoknadi konverzijom glukoze koju organizam pronalazi u jednostavnim šećerima. Na ovaj način se organizam aktivira i pozitivno se utiče na metaboličke poremećaje.Kancerogene ćelije bukvalno isisavaju svu energiju koja se dobija fermentacijom glukoze. Fermentacija glukoze se takodje naziva i anaerobni metabolizam koji dovodi do smanjenja nivoa kiseonika u organizmu i povećava kiselost.

Dijetetski proizvodi organskog porekla, dobre masne kiseline koje dobijamo iz kokosovog ulja i avokadoa, voćke sa niskim nivoima ugljenih hidrata, povrće poput asparagusa, limuna su ketogene namirnice koje imaju zaštitnu formulu protiv kancera. Ketogena dijeta je pokazala osobinu da smanjuje progresiju kancera za 50%. Njom se produžava život i poboljšava kvalitet života obolelih od kancera.

Hiperbarična komora, komora sa kiseonikom

Hiperbarična komora sa kiseonikom

Poboljšanje kompletnog zdravstvenog stanja možemo očekivati kad kombinujemo hiperbaričnu komoru su ketogenom dijetom. Rezultat je smanjenje razvoja tumora, poboljšano stanje ketoze i niža koncentracija glukoze u krvi. Ovo je veoma moćna terapija za kancer.

Hiperbarična komora za kiseonik pomaže da se odklone dva glavna fizička problema koji utiču na razvoj kancera a to su manjak kiseonika u organizmu i povećana kiselost organizma. Hiperbarična komora smanjuje nedostatak kiseonika u ćelijama a na taj način se ujedno smanjuje i kiselost organizma.

Za razliku od kancerogenih ćelija, normalne ćelije ne mogu da opstanu bez adekvatnog snabdevanja kiseonikom. Hiperbarična komora je efikasna u povećanju kiseonika kod svih ćelija i organa ujedno ovaj tretman povećava PH vrednost organizma, na taj način se poboljšava fukcionalnost ćelija.

Sveže organsko voće i povrće kao terapija za kancer

voće i povrće

Pravljenje sokova od voća i povrća je veoma efektivna strategija da biste nahranili vaš organizam koji je zatrovan izlučevinama tumora, veoma zdravim jedinjenjima, vitaminima i mineralima, antioksidansima koji pomažu organizmu da ojača imuni sistem i da se izbori protiv kancera. Sokovi od voća i povrća se bolje apsorbuju u organizmu od kuvane ili pečene hrane istog porekla.

Uzimanjem klica se na prirodan način pojačava odbrambeni sitem organizma. Na ovaj način se unose velike količine prirodnih antioksidanasa u organizam koji smanjuju delovanje slobodnih radikala na zdravi deo organizma, ujedno i napredovanje kancera.

Spore utiču na prirodne enzimske procese, zaštitu ćelija a takodje se bore i protiv inflamatacije, slobodnih radikala i kancera. U sporama možemo pronaći mnoge dobre sastojke poput vitamina K i C, amino kiselina, minerala, beta karotena, hlorofila, glutationa.

Prirodni sokovi su najzdraviji kad se ispijaju sveži i kad se odmah konzumiraju. Ako se prave za duži vremenski period najbolje ih je držati u frižideru.

Fermentisana hrana

Fermentisana hrana je bogata zdravim bakterijama koje igraju glavnu ulogu u regulaciji celokupnog zdravstvenog stanja organizma. Osobe koje imaju povećanu koncentraciju opasnih bakterija i mikroba u svojim crevima imaju povećan rizik od metaboličkih poremećaja, bolesti i ozbiljnih tipova kancera. Neke od ovih opasnih bolesti su kolorektalni karcinom, kancer pankreasa, kancer grkljana.

Fermentisana hrana sadrži bakterije poznatije kao bakteroidi koje proizvode butirat jedinjenje neophodno za ljudsko zdravlje. Butirat takođe ima i anti kancerogena svojstva. Neki od najboljih fermentisanih prizvoda koje možete da koristite su jogurt od stoke hranjene travom, kefir, kefir od kokosove vodice, kombuha.

Vitamin D

Dobijanje vitamina D putem sunca

Vitamin D je veoma bitan za centralni nervni sistem. Vitamin D ima anti inflamatorna svojstva i reguliše inflmatorne puteve povezane sa kancerom, tekođe reguliše imuni sitem delujući na  preotein GcMAF. Vitamin D je moćna terapija za kancer.

Vitamin D je potreban organizmu jer je uključen prilikom sinteze GcMAF proteina. GcMAF utiče na sposobnost kancerogenih ćelija i na njihovu deobu. Iz istog razloga ovaj protein može reverzibilno da utiče na promene kao što su kancer dojke.

Kurkuma ili kurkumin

Kurkuma i kurkumin

Kliničke studije su pokazale da biljke poput kurkumina su moćni anti inflamatorni agensi i mogu da tretiraju veoma ozbiljna stanja izazvana prisustvom kancera. Kurkumin deluje veoma slično sintetičkim lekovima poput ipobrufena i aspirina a takodje ima i anti kancerogena svojstva.

Ovaj začin je odličan za pravljenje marinade za meso i može takodje da se doda u mleko da bi mu se povećala apsorbcija. Kurkumin ili kurkuma povećava koncentraciju drugih veoma važnih antioksidanasa kao što su glutation i stvara jaku anti-inflamatornu aktivnost, smanjujući oksidativni stres ćelija .

Enzimi

Enzimi

Enzimi u organizmu stimulišu normalne biloške funkcije koje dovode do čišćenja organizma od toksina a takođe stimulišu i anti-inflamatorne i anti kancerogene puteve metabolizma.

Poboljšanjem ishrane i uvođenjem dijete koja je propraćena brokolijem utičemo na pojedine enzime koji uspešno uklanjaju pojedine toksine iz organizma. Enzimi posebno utiču na normalno funkcionisanje organa poput jetre, creva i kompletnog digestivnog trakta. Limun snabdeva ove organe kiselinom koja  utiče na povećanje ph vrednost i proizvodnju prirodnih enzima i povećava sposobnost organizma da svari hranu.

Enzimska terapija za kancer je veoma dobra za čišćenje toksina koji su deponovani u organizmu. Terapijom pojedinim enzimima koji imaju proteolitička svojstva, mođemo sagoreti proteinski omotač kancerogenih ćelija koji im omogućava da normalno funkcionišu na ovaj način se povećava apsorbicja drugi lekovitih preparata u kancerogene ćelije do nihove konačne eliminacije. Takodje enzimima može da se smanji bol, otoci, dijareja i temepratura. Ovo je posebno korisno kod ljudi koji su pod tretmanom hemioterapijom.

Efektivni enzimi koji se koriste u ove svrhe su Wobenzim i Proteo Enzimi.

Više informacija o enzimima možete pročitati u članku Enzimi i njihova upotreba protiv kancera

Budvig protokol

O ovom protokolu smo pisali u predhodnim člancima ali treba ponoviti da ovaj protokol može uspešno da leči kancer pluća, creva, prostate, dojke, pankreasa i mozga. U ovom protokolu se kombinuju zdrave masti koje se dobijau iz mladog sira i lanenog ulja u mešavinu koja se uspešno oslobađa od toksina proizedenih od strane kancera a takođe se vaća potrebna snaga ljudima obolelim od kancera.

Više informacija o tome kako se pravi i koristi ovaj protokol možete pročitati u članku Kako napraviti Budvig dijetalnu smešu

Detoksikacija organizma

Čišćenje organizma ili detoksikacija može da bude veoma dobra potpora izlečenju organizma od kancera. Neke od najbolji taktika za izbacivanje toksina iz vašeg organizma su sauna, hidratacija organizma limunovom vodom, anti inflamatorna dijeta, dobra higijena usta, vežbanje, soli za kupanje, čišćenje jetre gorkom solju, klistriranje, čišćenje debelog creva mehaničkim putem, čišćenje debelog creva kimčijem i ricinusovim uljem.

Da bi ste se očistili od toksina morate biti takođe i duhovno čisti jer duhovna nečistoća je najgori otrov u ljudskom telu. Zajedno sa nervozom i stresom duhovna nečistoća je jedan od najbitnih uzročnika nastanka kancer i drugih metaboličkih oboljenja. Mnoga esencijalna ulja pomažu prilikom čišćenja organizma.

Uradite neke lepe stvari za sebe, mislite o lepim stvarima da bi se očistili od loše energije i loših misli. Provodite vreme sa pozitivnim osobama koje će vam napuniti baterija a klonite se energetskih vampira, lažnih prijatelja i drugog sitnog licemernog sveta.

Sunčeva svetlost

sunce kao terapija

Normalna funkcionalnost ljudskog organizma zavisi od nekoliko elemenata a to su voda, vazduh, hrana i veoma bitna sunčeva svetlost. Sunčeva svetlost je veoma bitna prilikom procesa izbacivanja toksina iz vašeg organizma. Sunce je prirodni izvor fotona koji stvaraju magnetno polje i privlače elektrone. Izloženost sunčevoj svetlosti stimuliše funkcionisanje pankreasa, jetre, pluća i drugih organa.

Sunčevi zraci utiču na vitalnost organizma. Ljudksa koža predstavlja antenu za prikupljanje sunčevih fotona. Na taj način elektroni u našem organizmu se pune energijom i organizam se bolje leči.

  Popunite polja ispod radi kontakta.

  Share

  author

  Miko Lamberto

  Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

  Similar Posts