Акција!

SULFORAPHAN 60 KAPSULA

Оригинална цена је била: €23.00.Тренутна цена је: €20.00.

Sulforafan se bori protiv slobodnih radikala i pruža vam maksimalnu zaštitu. Ima sposobnost da spreči pojavu polipa, što može dovesti do malignih bolesti debelog creva.

EAN: 38040023 Шифра производа: BH4373 Категорије: ,

Опис

Sulforafan je supstanca prisutna u raznom povrću kao što je brokoli, sprečava i umanjuje ekspresiju dugih nekodirajućih fragmenata RNK povezanih sa rakom. Tako zaključuje nedavno istraživanje Univerziteta u Oregonu, nedavno objavljeno u Journal of Nutritional Biochemistri .

Konzumacija određenog povrća kao što je brokula smanjuje rizik od razvoja karcinoma prostate. Različite studije sugerišu da je to zbog jedinjenja, sulforafana, koje se proizvodi kada se ovo povrće žvaće i koje deluje protiv ćelija karcinoma. Međutim, tačni molekularni mehanizmi pomoću kojih sulforafan ima preventivni efekat za rak prostate nisu detaljno poznati.

Nedavna studija sa Univerziteta u Oregonu upravo je otkrila jedan od ovih mehanizama, otkrivši da sulforafan sprečava i umanjuje ekspresiju dugih nekodirajućih fragmenata RNK povezanih sa rakom.

LncRNA ili dugi nekodirajući fragmenti RNK su fragmenti RNK duži od 200 nukleotida ili RNK jedinice koji ne kodiraju nijedan protein. Postojanje ovih fragmenata u ćelijama sisara je odavno poznato. Uprkos tome, poslednjih godina njeihov funkcionalni značaj počeo je da se otkriva. LncRNA mogu regulisati ekspresiju gena i regulisati aktivnost proteina i uključeni su u različite biološke procese. Pored toga, njihova promena može doprineti razvoju patoloških procesa.

Molekularna struktura sulfofafana

U svom radu, istraživači su razmatrali da li može doći do interakcije između lncRNA i dijete, i da li sulforafan može da izvrši svoj preventivni efekat putem lncRNA.

Da bi rešio ovo pitanje, tim je analizirao efekat sulforafana na ekspresiju lncRNA povezanih sa karcinomom u ljudskim ćelijama prostate. Tokom izvođenja sekvenciranja RNK, istraživači su primetili da sulforafan utiče na ekspresiju gotovo različitih lncRNA, kako u zdravim ćelijama, tako i u ćelijama tumora prostate. Dalje, tretman sulforafanom vratio je ekspresiju nekih od lncRNA koje su izmenjene eksprimirane u ćelijama karcinoma.

Među lncRNA-ima čija ekspresija varira u prisustvu sulforafana, istraživači ističu ulogu LINC01116. Izgleda da su nivoi ove lncRNA povišeni kod različitih vrsta karcinoma, kao što su glioblastom, rak debelog creva ili rak prostate, a njegova ekspresija je snažno potisnuta sulforafanom. Dalje, LINC01116 promoviše proliferaciju tumorskih ćelija.

„Pokazali smo da bi lečenje sulforafanom moglo da normalizuje nivo ove lincRNA“, kaže Laura Beaver, istraživačica na Institutu Linus Pauling i Koledžu za javno zdravlje i humane nauke i prva autorka dela. „Ovo bi moglo biti povezano sa više od prevencije raka. Bilo bi od velike vrednosti kada bismo mogli da razvijemo metode za usporavanje napretka raka pomažući mu da spreči da postane invazivan “.

Tim istraživača ukazuje na potrebu daljih studija u vezi sa sulforafanom i na ulogu LINC01116. Od posebnog interesa biće utvrđivanje ciljeva na koje deluje lncRNA, što je još potrebno u još studija.

„Podaci podržavaju sulforafan kao perspektivno dijetetsko antikancerogeno sredstvo i ukazuju na to da bi mogao da izvrši svoje hemopreventivne efekte kroz više mehanizama, uključujući regulaciju ekspresije lncRNA“, zaključuju autori. „Naši podaci pojačavaju ideju da su lncRNA uzbudljiv novi put za istraživanje hemoprevencije i da jedinjenja dobijena iz ishrane mogu uticati na njihov izraz.“

Više informacija o uticaju na kancer i druga oboljenja u članku:

Sulforafan efekat i primena – efikasan protiv uznapredovalog kancera

 

SULFORAPHAN 60 KAPSULA

Dejstvo i primena proizvoda

Ako želite da izvučete maksimum iz brokule, potrebno je da ga konzumirate svakodnevno. Kako je to retko moguće, nudimo vam lakši i efikasniji način. Sulforafan se bori protiv slobodnih radikala i pruža vam maksimalnu zaštitu. Ima sposobnost da spreči pojavu polipa, što može dovesti do malignih bolesti debelog creva. Njegova sposobnost da aktivira ove gene u ćeliji, što uzrokuje veću proizvodnju enzima koji učestvuju u detoksikaciji. Sulforafan stimuliše mnoge puteve antioksidativne zaštite u telu, što može direktno smanjiti oksidativni stres i usporiti pad imunološkog sistema, koji se javlja sa godinama.

Sastav jedne kapsule

Brokoli sulforafan – 400mcg.

Način upotrebe i doziranje

Kao dodatak ishrani uzimajte jednu kapsulu dnevno sa vodom.

Pakovanje

60 KAPSULA

Čuvanje

Čuvati na hladnom i suvom mestu, bez direktne sunčeve svetlosti.

Kontraindikacije

Ne uzimajte ovaj proizvod ako uzimate antidepresive na recept ili ako ste trudni ili dojite. Pre upotrebe konsultujte se sa svojim lekarom.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „SULFORAPHAN 60 KAPSULA“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу