Акција!

Sibirski ginseng prodaja

Original price was: €14.00.Current price is: €12.00.

Sibirski ginseng, Bioherba, 100 kapsula, 420 mg

Upotreba:

Sibirski ginseng je biljka koja raste u istočnoj i severnoj Pitiji i za koju je poznato da je jak adaptogen. Preparati sa adaptogenim funkcijama pomažu ljudskom telu da se izbori sa promenama u svakodnevnom životu i da prevaziđe stres izazvan fizičkim, emocionalnim i mentalnim pritiskom. Sibirski ginseng deluje stimulativno na telo, tako što boboljšava koncentraciju i podstiče energiju tela da prevaziđe emocije. Sposobnost podržavanja imunološkog sistema tela dobar je imunostimulant, koji favorizuje funkcionisanje vitalnih funkcija. Uz njegovu pomoć, ljudsko telo se lakše nosi sa prehladom i gripom tokom hladnih sezona.

Sastojci jedne kapsule:

koren sibirskog ginsenga – 420mg.

Preporučena upotreba:

Kao dodatak ishrani uzimajte jednu kapsulu dnevno sa vodom.

Dodatak ishrani. Ne prekoračite preporučenu dozu. Ne koristiti kod dece mlađe od 18 godina. Ne koristite kao zamenu za raznovrsnu ishranu. Držati van domašaja dece.

Sadržaj jedne kapsule: 420 mg sibirskog ginsenga.

Sadržaj dnevne doze: 420 mg sibirskog ginsenga.

Ostali sastojci: želatina.

Nutritivna vrednost dodatka prehrani: 14 kcal / 100 g

Pažnja: Ne uzimajte ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite. Pre upotrebe konsultujte lekara ako uzimate lekove na recept.

 

Available on backorder

EAN: 38036309 Шифра производа: BH6926 Категорије: , ,

Опис

Sibirski ginseng i latinski naziv Eleutherococcus senticosus i u prodavnicama se pronalazi kao eleutero ginseng . Rodom je iz jugoistočnih šuma Rusije, severne Kine, Japana i Koreje i obično naraste do visine od 4,5 m. Njegov koren se koristi u lekovite svrhe. Kao i kod korejske sorte, upotreba sibirskog ginsenga datira hiljadama godina. U Kini se koristi ne samo za energizaciju već i za lečenje zapaljenskih procesa. Međutim, njegova popularnost je znatno zaostajala za američkim i korejskim ginsengom .

Do ponovnog otkrivanja lekovitih efekata sibirskog ginsenga došlo je četrdesetih godina prošlog veka i može se pripisati Berkhmanu, ruskom lekaru. On je pozvao oživljavanje i balansiranje, i imunostimulatorni i stres za neutralizaciju svojstva kolektivno poznate kao adaptogenic efekata. Otkrio je da su uprkos različitom sadržaju aktivnih sastojaka, lekoviti efekti korejskog i sibirskog ginsenga su donekle slični.

Od četrdesetih godina 20. veka, usledilo je 30 godina napornog rada u naučnim istraživanjima sibirskog ginsenga . Odigrao je suštinsku, nezamenljivu ulogu u pripremi ne samo sovjetskih olimpijaca već i astronauta. Preživele žrtve nuklearne katastrofe u Černobilu takođe su tretirane sibirskim ginsengom radi ublažavanja štetnih efekata zračenja i povećanja zaštite imunološkog sistema.

Aktivno jedinjenje u sibirskom ginsengu je eleuterosid. Ima potpuno drugačiju strukturu od ginsenozida koji se nalazi u korejskoj sorti. Izvedeno je nekoliko ruskih studija o eleuterosidu, od kojih neka još nisu prevedena na druge jezike.

Poboljšanje fizičkih performansi:

Povećava sposobnost unosa kiseonika u mišiće i tkiva, povećavajući aerobne performanse i ubrzavajući regeneraciju mišića nakon ekstremnog stresa.

Normalizacija krvnog pritiska:

Snižava visoki krvni pritisak, povećava nizak krvni pritisak, a studija objavljena 1986. godine otkrila je da stresa ublažava želučanu nervozu i smanjuje rizik od razvoja čira na želucu.
Pomaže u zaštiti od infekcija svojim snažnim efektom jačanja imuniteta. Povećava aktivnost limfocita i ćelija ubica.

Sibirski ginseng se generalno koristi za jačanje imunološkog sistema, neutralisanje efekata stresa i borbu protiv umora. Pored toga, u elitnim sportovima preporučuje se za prevenciju infekcija gornjih disajnih puteva i za ubrzavanje regeneracije. U lečenju karcinoma koristi se za ublažavanje neželjenih efekata zračenja i hemoterapije, kao i dodatak AIDS-u i fibromialgiji. Američka naučna studija objavljena 2003. godine pokazala je da sibirski ginseng doprinosi lečenju bolesti nazvane „mediteranska groznica“ sa bolovima u trbuhu i ponovljenom groznicom.

Sastojci jedne kapsule:

koren sibirskog ginsenga – 420mg.

Preporučena upotreba:

Kao dodatak ishrani uzimajte jednu kapsulu dnevno sa vodom.

Dodatak ishrani. Ne prekoračite preporučenu dozu. Ne koristiti kod dece mlađe od 18 godina. Ne koristite kao zamenu za raznovrsnu ishranu. Držati van domašaja dece.

Sadržaj jedne kapsule:

420 mg sibirskog ginsenga.

Sadržaj dnevne doze:

420 mg sibirskog ginsenga.

Ostali sastojci: želatina.

Nutritivna vrednost dodatka prehrani: 14 kcal / 100 g

Pažnja:

Ne uzimajte ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite. Pre upotrebe konsultujte lekara ako uzimate lekove na recept.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Sibirski ginseng prodaja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу