L-Metionin, Bioherba, 60 kapsula, 350mg prodaja

9.40

L-metionin je aminokiselina potrebna za niz važnih biohemijskih procesa u telu, od kojih je najvažnije njegovo učešće u metabolizmu masti i pomaže u eliminaciji masnih supstanci koje blokiraju arterije – posebno onih koje se sastaju za snabdevanje srca, bubrega i mozga krvlju i kiseonikom. Takođe podstiče proizvodnju kreatina, još jedne važne aminokiseline koja je uključena u pretvaranje masti u energiju. Ovo obezbeđuje više energije mišićima i pomaže im da se u potpunosti kreću i izvode kontrakcije. Na kraju, ali ne i najmanje važno, L-metionin ima sposobnost da poveća nivoe glutationa, čime pomaže jetri da neutrališe toksine dok održava zdravlje ćelija sa svojim antioksidativnim svojstvima.

60 kapsula

Нема на залихама

EAN: 38047336 Шифра производа: BH4977 Категорије: ,

Опис

Metionin je esencijalna aminokiselina sumpora koja učestvuje u sintezi proteina. To je prva aminokiselina u lancu bilo kog proteina.

Metionin je snažan antioksidans i prekursor je aminokiseline cisteina (oko 80% unetog metionina postaje cistein ). Metionin je takođe prekursor drugih molekula kao što su karnitin , taurin , lecitin , kreatin i fosfatidilholin (holin).

L-Metionin se može predstaviti u dva strukturna izometra, obliku D i obliku L. L-metionin formu ćelije koriste za formiranje proteina, dok oblik D-metionina, pošto se ne koristi kao proteinska komponenta, ima veliku antioksidativni kapacitet.

Metionin je glavni donator metil grupa. Da bi to uradio, mora da se veže za ATP i formira molekul S adenozil metionina. S-adenozil metionin, takođe poznat kao SAM ili SAMe, interveniše u procesima u telu oslobađajući hemijske komponente (metil) i stimulišući nervni sistem, poboljšavajući raspoloženje i promovišući zdravlje hrskavice.

Metionin se može regenerisati iz betaina i homocisteina. Na ovaj način se smanjuje i koncentracija homocisteina, koja je povezana sa povećanim kardiovaskularnim rizikom.

Metionin interveniše u metabolizmu masti, smanjujući njihovu akumulaciju u jetri i arterijama. S druge strane, metionin takođe pomaže u detoksikaciji tela supstanci kao što su teški metali. Takođe, metionin učestvuje u digestivnoj i limfnoj funkciji, smanjuje slabost mišića i poboljšava zdravlje kose, kože i noktiju.

Na kraju, metionin smanjuje nivo histamina u krvi. Ako se ova supstanca akumulira, može izazvati neugodnost, migrenu ili kožne reakcije.

Neki od prirodnih izvora L metionina su:

Životinjsko poreklo : meso, jaja, riba i mlečni proizvodi.

Biljno poreklo : integralne žitarice, luk, soja , seme, orasi i pivski kvasac.

L-Metionin je ograničavajuća aminokiselina u mahunarkama, ali je prilično bogata u žitaricama i životinjskim proteinima. Iz tog razloga, konzumacijom mahunarki u kombinaciji sa žitaricama ili

proteinima životinjskog porekla postiže se protein višeg nutritivnog kvaliteta i velike biološke vrednosti.

Aplikacije

L-Metionin je neophodan za formiranje proteina i koristi se za postizanje adekvatnih mišićnih performansi kod sportista. Njegova upotreba je zanimljiva da bi se izbegla slabost mišića, naprezanja i oboljenja zglobova.

Intervenišući u sintezi karnitina i taurina , potrošnja L- metionina utiče na varenje i metabolizam masti. Takođe se koristi za sprečavanje akumulacije masti u arterijama (ateroskleroza).

Njegova upotreba može biti preporučljiva kod poremećaja nervnog sistema kao što su anksioznost, stres i neki poremećaji jetre (uvek pod medicinskim nadzorom).

Primena L-metionina doprinosi održavanju kože, kose i noktiju. Takođe se koristi za podsticanje zarastanja rana i kao dodatak u lečenju alergija.

Doza

Minimalne preporuke za L-metionin kao esencijalnu amino kiselinu su 13 mg / kg / dan za odrasle kako bi se osiguralo da su njihove potrebe pokrivene. Međutim, ovi zahtevi su povećani kod sportista.

Kao tretman kod trovanja jetre paracetamolom, koristi se 2,5 grama svaka 4 sata. Ovo uputstvo uvek treba da sprovodi zdravstveni radnik.

Preventivne mere

Konzumiranje L-metionina u prirodnim proteinskim odnosima smatra se bezbednim. Visok unos L-metionina može povećati nivoe homocisteina u krvi, kako bi se to sprečilo, preporučena doza ne bi trebalo da se prekorači i obezbedi dovoljne količine vitamina B12 , vitamina B9 i vitamina B6 .

Nema dovoljno studija o njegovoj upotrebi u trudnoći i laktaciji, pa se u ovim slučajevima ne preporučuje njegova konzumacija.

L-Metionin može povećati kiselost krvi, tako da ljudi sa acidemijom treba da kontrolišu njegovu potrošnju.

L-metionin, Bioherba, 60 kapsula, 350 mg

Sastojci: L-metionin.

Preporučena upotreba: Kao dodatak ishrani, uzimajte jednu kapsulu dnevno, najbolje uz obrok.

Nemojte prekoračiti preporučenu dozu. Ne koristiti kod dece mlađe od 18 godina. Ne koristite kao zamenu za raznovrsnu ishranu. Držati van domašaja dece.

Sadržaj jedne kapsule: L-metionin 350 mg.

Sadržaj dnevne doze: L-metionin 350 mg.

Ostali sastojci: želatin.

Nutritivna vrednost dodatka ishrani: 14 kcal / 100 g

Oprez: Ne uzimajte ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite. Konsultujte se sa lekarom pre upotrebe ako uzimate lekove na recept.

Share

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „L-Metionin, Bioherba, 60 kapsula, 350mg prodaja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте још