Акција!

Indijski tamjan Bosvellia Serrata kapsule

Original price was: €16.00.Current price is: €14.00.

Bosvellia, Bioherba, 100 kapsula, 400 mg

Akcija: Indijska biljka bosvelija ima bogatu istoriju u drevnom ajurvedskom lečenju. Doprinosi fleksibilnim zglobovima i igra značajnu ulogu u održavanju njihove normalne funkcije zglobova.

Sastav: Bosvellia Serrata / smola /.

Preporučena upotreba: Kao dodatak ishrani uzimajte dve kapsule tri puta dnevno sa vodom.

Dodatak ishrani: Ne prekoračiti preporučenu dozu. Ne koristiti kod dece mlađe od 18 godina. Ne koristite kao zamenu za raznoliku ishranu. Držati van domašaja dece.

Sadržaj kapsule: 400 mg bosvellia.

Sadržaj dnevne doze: 2400mg bosvellia.

Ostali sastojci: želatin.

Nutritivna vrednost aditiva za hranu: 14 kcal. / 100 g.

Oprez: Ne uzimajte ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite.Pre upotrebe se obratite lekaru ako uzimate lekove na recept.

Proizvod u pripremi

EAN: 38024221 Шифра производа: BH3420 Категорије: , , ,

Опис

Indijski tamjan (Bosvellia Serrata)

Smola tamjanskog drveta Bosvellia Serrata je sveti tamjan hiljadama godina. To je tečnost kore, kojom drvo zaptiva i leči povrede debla i grana. Zajedno sa smirnom i zlatom, tamjan je jedan od darova tri kralja i žrtvovan je drevnim orijentalnim bogovima u predhrišćansko vreme pre 7000 godina. U Egiptu se tamjan koristio ne samo za verske obrede, već i za balzamiranje mumija dobrostojećih pokojnika zbog njegovih svojstava čišćenja i dezinfekcije.

Manje je poznata milenijumska upotreba indijskog tamjana (Bosvellia Serrata, sanskrt: Shallaki ili Salai Guggal) u tradicionalnoj ajurvedi. Tamjan se koristi kao mast, npr. za upale zglobova, slomljene kosti, otekline žlezda i čireve, kao i interno za sve vrste tegoba i upala.

Do 1875. tamjan je takođe bio deo klasične evropske naturopatije, uglavnom za ublažavanje reumatskih bolesti, i može se naći u farmakološkim priručnicima. Privremeno zaboravljen, tamjan sada ponovo uživa sve veću popularnost.

Bogat dragocenim bosveličkim kiselinama

Pored brojnih esencijalnih ulja (8-12%) i polisaharida (20-45%), tamjan sadrži i posebne smolaste kiseline, i to 5 – 8% bosveličnih kiselina, uključujući glavni aktivni sastojak acetil-11-keto-b-bosvelične kiseline , ili skraćeno AKBA. Svi aktivni sastojci biljke tamjana, a posebno esencijalna ulja i smole kiseline čine sinergijski kompleks. Bosveličke kiseline deluju protivupalno inhibirajući enzime 5-lipoksigenazu i COKS (citokrom c oksidazu), koji su odgovorni za stvaranje inflamatornih leukotriena i prostaglandina, i doprinose zdravlju zglobova iz doze od 300-450mg, prema evropskom telu EFSA.

Vrhunski ekstrakt bosvelije 65% bosveličke kiseline

Naš vrhunski ekstrakt tamjana standardizovan je na posebno visok sadržaj bosvelične kiseline od 65% i potiče od čiste smole indijskog tamjana bez pesticida iz nežne divlje kolekcije. Svaka kapsula sadrži 400 mg čistih bosveličnih kiselina.

Proizvod po meri bez otrovnih sastojaka

Nakon duge potrage za odgovarajućim ekstraktima Bosvellia Serrata odlučili smo se za proizvod po meri proizveden samo od jestivog etanola indijskog proizvođača vrhunskih proizvoda kako bismo isključili kontaminaciju sumnjivim ostacima rastvarača kao što su metanol, aceton ili n-heksan. Aceton se naročito koristi za ekstraktraktovanje tamjana.

Najviši kvalitet i čistoća

Sirovine su proizvedene u Indiji prema najvišim standardima čistoće i kvaliteta, a kapsulirane i flaširane u kompaniji sa certifikatom HACCP u EU. Proizvod je bez laktoze, fruktoze i glutena, bez genetskog inženjeringa, veganski i napravljen bez ikakvih dodataka.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Indijski tamjan Bosvellia Serrata kapsule“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу