Акција!

HPV vaginelete Artemisol

(1 рецензија корисника)

Оригинална цена је била: €30.00.Тренутна цена је: €24.00.

Artemisol vaginelete zbog svoji veoma aktivnih sastojaka imaju izuzetno efikasno delovanje protiv  HPV virusa. Naučnim istraživanjima je dokazano da ovaj preparat smanjuje HPV za 80% u roku od 36 dana.

 

Proizvod u pripremi

Опис

Ljudski papiloma virusi su toliko česti da se većina muškaraca i žena zarazi tokom svog života. Infekcija HPV virusom obično prolazi neprimećeno. Međutim, neki papiloma virusi mogu izazvati bezopasne bradavice, kondilome. Određene vrste virusa povećavaju rizik od određenih tumora, posebno raka grlića materice.

Papiloma virusi su patogeni koji mogu izazvati upale i promene na koži. Neki se javljaju samo kod ljudi. Stoga se nazivaju humanim papiloma virusima (HP virusi ili HPV). Oni prodiru u kožu ili sluznicu, verovatno kroz male pukotine ili povrede, i množe se unutar ćelija. HPV se prenose direktnim kontaktom sa pogođenim područjima kože ili sluzokože.

Kakve su posledice zaraze HPV-om?

Infekcija HPV-om obično prolazi neprimećeno, ne uzrokuje simptome i obično nestanu same od sebe. Međutim, dšava se da žene dobiju od virusa HPV  i rak grlića materice. Kancer se može se razviti godinama i decenijama nakon infekcije.

Do danas je poznato preko 200 različitih vrsta HPV-a. Neki dovode do stvaranja kožnih bradavica (papiloma). Oko 40 vrsta HPV-a uzrokuje infekcije ćelija kože i sluzokože u genitalnom području i prenosi se polnim putem. Zovu se „genitalni HPV“. Druge vrste utiču na lice, šake ili stopala. Mogu se istovremeno pojaviti različite vrste HPV-a.

Genitalni HP virusi se zauzvrat mogu podeliti na visoko rizične i nisko rizične tipove. HPV niskog rizika može prouzrokovati razvoj genitalnih bradavica (koje se takođe nazivaju  kondilomi). Genitalne bradavice su često neudobne, ali bezopasne. Ima ih u proseku oko 1% populacije, one se pojavljuju češće kod seksualno aktivnih mladih ljudi. Otprilike kod trećine obolelih genitalne bradavice nestaju same od sebe nakon nekoliko meseci, čak i ako se ne leče. Najčešći tipovi niskog rizika su HPV 6 i 11.

Koje vrste virusa povećavaju rizik od raka?

HPV sa visokim rizikom se često razmnožava u ćelijama sluzokože oko grlića materice, u prelaznom području između vagine i grlića materice. Tu virusi mogu dovesti do promena u tkivima (displazije), tačnije do cervikalne intraepitelne neoplazije (CIN). Iz CIN se tokom godina može razviti maligni tumor. Međutim, to se retko dešava. Dvanaest visoko rizičnih tipova HPV povećavaju rizik od raka grlića materice. Najčešći su su HPV 16 i 18. Takođe ovi tipovi najčešće otkrivaju u tumorskom tkivu.

Pored karcinoma grlića materice, HPV takođe može povećati rizik od displazije u spoljnim ženskim reproduktivnim organima kao što su usne (VIN) i u vagini (VAIN), u anusu (AIN) i u ustima i grlu. Displazije na penisu su moguće kod muškaraca (PIN). Tumori se razvijaju iz displazija u ovim delovima tela ređe nego na grliću materice.

Kako se ljudi zaraze HPV-om?

Budući da su HP virusi široko rasprostranjeni, većina seksualno aktivnih žena i muškaraca zaraziće se HPV-om najmanje jednom u životu. Obično se imuni sistem uspešno bori protiv virusa i nestaje bez izazivanja simptoma.

Pošto HP virusi mogu neprimetno da borave u ćelijama kože i sluzokože u celom genitalnom području, možete se zaraziti svakim intimnim kontaktom sa kožom, a ne samo tokom seksualnog odnosa. Infekcija telesnim tečnostima kao što su sperma, krv ili pljuvačka smatra se malo verovatnom. Međutim, virusi se mogu preneti tokom oralnog seksa ako oralna sluznica dođe u kontakt sa područjima kože zaraženim HPV-om.

Žene i muškarci su zaraženi sličnom učestalošću. Međutim, moguće posledice infekcije poput karcinoma razvijaju se ređe kod muškaraca. Kod žena je rizik od infekcije najveći do starosti oko 30 godina.

Infekcije HPV-om mogu se direktno otkriti HPV testom ili indirektno razmazom promena na sluzokoži.

Kako se zaštititi od HPV-a?

Budući da su HP virusi toliko rašireni, možete se inficirati HPV-om prvi put kada stupite u prisan kontakt. Svako ko bi želeo da se bezbedno zaštiti od infekcije morao bi biti potpuno celibat ili imati partnera koji je zdravi koji nije imao bilo kakvih drugih intimnih kontakata.

Kondomi ne pružaju pouzdanu zaštitu od HPV-a jer ne štite sva područja kože u predelu genitalija koja mogu biti izložena. Ipak, smanjuju rizik od infekcije. Pored toga, kondomi štite od mnogih drugih polno prenosivih bolesti.

Vakcinacija je dostupna devojkama i ženama koje još uvek nisu zaražene HPV-om. Vakcine mogu zaštititi od infekcije određenim vrstama HPV-a. Ovo takođe smanjuje rizik od razvoja raka grlića materice.

Sadržaj preparata jedna vagineleta:

Kurkumin ekstrakt 10mg

Artemisinin 99% 10mg

Dimetil sulfoksid 10mg

Ulje slatkog pelina 5mg

Ulje boswelia serrata 20mg

Ulje peperminta 5mg

Ulje kurkume 10mg

Ulje čajno drvo 10mg

Kantarionovo ulje 10mg

Esencijalno ulje eukaliptusa Eucalyptus polybractea cryptone 10mg

Način upotrebe:

Koristiti jednu do dve vaginelete uveče pre spavanja.

Upozorenje:

Prestati sa upotrebom za vreme menstrualnog ciklusa

Ukupno u kutiji 10 vagineleta

Share

1 рецензија за HPV vaginelete Artemisol

  1. Danica

    Zdravo, zanima me kako bih mogla poruciti vaginalete artemisol?

    • admin

      Dobar dan Vaginelete Artemisol se prave po individualnoj recepturi. Možete nam se obratiti putem emaila kontak@eistria.com

Show reviews in all languages (4)

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу