Акција!

DMSO Dimethylsulfoxid tečnost prodaja

Оригинална цена је била: €52.00.Тренутна цена је: €50.00.

Dimetil sulfoksid ili skraćeno DMSO je preparat koji se koristi u saniranju povreda, takodje naučno je dokazano da utiče na povćanje cirkulacije krvi smanjuje bol i vraća kancerogene ćelije u normalno stanje. DMSO je proizvod koji se dobija prirodnim putem kao drvna prerađevina.

 

Опис

DMSO „čudotvorni lek“ uživa sve veću popularnost već neko vreme. Bol, upale, problemi sa zglobovima, pa čak i rak su podložni delovanju ovog preparata. Ovde možete pročitati sve o DMSO, njegovim efektima i mogućnostima upotrebe, ali i rizicima i neželjenim efektima.

DMSO: definicija

DMSO je skraćenica za dimetil sulfoksid, tečnost koja je bez boje i mirisa na sobnoj temperaturi i koristila se kao aprotični rastvarač u hemijskoj industriji tokom prošlog veka.

DMSO se u velikim količinama javlja kao nusproizvod u proizvodnji drvene celuloze. I u farmaceutskoj industriji DMSO se koristi zajedno sa vodonik-peroksidom kao rastvarač i ekstraktant za mnoge procese. (U Svernovoj oksidaciji, na primer, oksidira alkohole u ​​aldehide i ketone.)

Ubrzo nakon što je otkriven kao rastvarač, već je prepoznato da je dimetil sulfoksid sposoban da poveća apsorpciju drugih supstanci kroz kožu i sluzokožu – što je poznato kao efekat pospešivanja prodora. Iz tog razloga, dimetil sulfoksid se danas često kombinuje sa drugim supstancama koje se koriste spolja kako bi se poboljšala njihova apsorpcija.

Kako DMSO deluje?

Učinak koji pospešuje prodor dolazi interakcijom sa lipidima ćelijske membrane. DMSO remeti njihovu redovnu strukturu i tako pospešuje apsorpciju drugih aktivnih sastojaka.

DMSO pojačava efekte lekova

Na primer, kombinacija dimetil sulfoksida i citostatskog 5-fluorouracila postigla je bolje rezultate u lečenju bradavica od same primene 5-fluorouracila. Citostatik je lek koji inhibira proliferaciju ćelija i samim tim, između ostalog. koristi se u hemoterapiji. Na primer, 5-fluorouracil se koristi u hemoterapiji raka debelog creva i dojke. U malim dozama, sredstvo se takođe može koristiti spolja za bradavice, jer ima toksični efekat na ovu kožnu bolest.

DMSO se takođe kombinuje sa heparinom u nekim preparatima koji se prodaju bez recepta (npr. Doloben® Sport Gel) da bi se povećala penetracija heparina u potkožno tkivo. Ovo omogućava brže zarastanje tupih povreda i modrica, jer heparin sprečava zgrušavanje krvi i na taj način poboljšava regresiju modrica.

DMSO je donor sumpora i na ovaj način deluje antioksidativno

Pored svojih efekata koji podstiču prodiranje, DMSO ima i svoja farmakološka dejstva. Ima antiinflamatorni, antioksidativni i analgetički efekat, kao i pospešivanje zarastanja rana i antimikrobno dejsto (slična svojstva propolisu).

Mnoga od ovih korisnih svojstava nastaju zbog činjenice da je DMSO donor sumpora. To znači da telo snabdeva atomima sumpora. Određena jedinjenja u ljudskom telu, na primer aminokiseline cistein, metionin, taurin i neki od enzima i proteina na njihovoj osnovi takođe sadrže sumpor.

Ovaj element je stoga važan deo živih ćelija. Sve pomenute aminokiseline i enzimi igraju važnu ulogu u brojnim metaboličkim procesima antioksidanata. Sumpor sadržan u DMSO enzimski se oslobađa u telu, koristi se za stvaranje ovih aminokiselina i enzima i na taj način povećava antioksidativni kapacitet tela.

DMSO ublažava bol i upale

Slično tome, dimetil sulfon, proizvod razgradnje DMSO, inhibira aktivnost važnog faktora za podsticanje upale, NF-kB. Kao rezultat, formira se manje supstanci koje uzrokuju bol i upale i vazodilatatorno prenose, kao što su interleukin-1, interleukin-6 i faktor nekroze tumora alfa. Gore pomenuti NF-kB označava nuklearni faktor „pojačivač kapa-lakog lanca“ aktiviranih B-ćelija.

DMSO i njegovi proizvodi raspadanja

Studije su pokazale da se dimetil sulfoksid prilikom gutanja, davanja intravenozno ili nanošenja na kožu brzo raspada u ćelijama da bi se stvorio dimetil sulfid (DMS) i dimetil sulfon. Prvi je odgovoran za posebnost DMSO-a: miris poput belog luka.

Iako je DMSO sam po sebi apsolutno bez mirisa, kod nekih ljudi stvara neugodan miris poput belog luka i nakon nanošenja na kožu. Posebni receptori na nervnim ćelijama su verovatno biti uključeni u ovu aktivnost. Ovi receptori se normalno aktiviraju mirisnim nadražajima. Kao rezultat aktivacije ovih receptora, organizam prima signal za „miris belog luka“.

Drugi proizvod razgradnje, dimetil sulfon, ima drugo, mnogo poznatije ime, naime metil sulfonil metan (MSM), takođe poznat kao organski sumpor.

Oblasti primene DMSO

DMSO je veoma efikasan za lečenje:

Problema sa modricama i otocima

  • Uganuća
  • Trauma ekstremiteta
  • Sportske povrede
  • Problemi sa poremećajima cirkulacije
  • Simptomi lokalizovanog osteoartritisa i artritisa (na primer artroza zglobova šake ili kolena)
  • Poboljšanje cirkulacije

DMSO: Korisne informacije o aplikaciji

Masti, kreme, losioni, sprejevi ili gelovi nanose nekoliko puta dnevno u dovoljnoj količini (3 – 5 cm pramen masti) na pogođena područja i nežno umasiraju. Visoko efikasne koncentracije do 50% koriste se pokusno za neuropatski bol ili poremećaje bolova koji se teško leče (npr. Sudeckova bolest).

Upotreba na oku i na otvorenim ranama, poput opekotina tkiva ili jakih opekotina od sunca, sme se izvoditi samo pod medicinskim nadzorom. Rezultati studije o efikasnosti sa ovom vrstom upotrebe nisu jasni i ne dozvoljavaju opšte preporuke. Takođe postoje dokazi da lokalno primenjeni DMSO povećava verovatnoću nastanka čireva (čirevi pod pritiskom) kod bolesnika vezanih za krevet.

Share

Brand

Biovea

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „DMSO Dimethylsulfoxid tečnost prodaja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу