Акција!

DMG (DIMETILGLICIN) vitamin B15 pangaminska kiselina, 100 kapsula

Original price was: €30.00.Current price is: €28.00.

Vitamin b17 pangaminska kiselina deluje kao stimulator imunološkog sistema, moćan antioksidans, usporava proces starenja.

EAN: 38041761 Шифра производа: now04727 Категорије: ,

Опис

DMG (DIMETILGLICIN) B15 vitamin, 100 kapsula

Vitamini grupe B su neophodni za pravilno funkcionisanje našeg tela. Oni imaju vitalnu ulogu u ljudskom rastu i takođe pomažu u metabolizmu hrane koju jedemo, odnosno razbijanju na hranljive materije i njihovu upotrebu za sve što je potrebno: obezbeđuju energiju, stvaraju i popravljaju tkiva, regenerišu ćelije. .

Poznatiji vitamini B su B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotenska kiselina), B7 (biotin) i B12.

Međutim, postoje i drugi koji stvaraju velike koristi za naše zdravlje, ali se oni retko spominju.

Takav je slučaj B15 ili pangaminske kiseline, vitamina koji ima antioksidativno dejstvo i rastvorljiv je u vodi. Osim toga, njegova aktivnost je veća kada se koristi zajedno sa vitaminima E i A.

„Ono što je dobro poznato je da holesterol deluje na kardiocirkulacijski sistem, smanjujući ga i povećavajući kapacitet oksigenacije tkiva, posebno mišića, proizvodeći bolje performanse u vežbama, sa smanjenim umorom“, objašnjava on. Dr Veloz.

To ukazuje da zajedno sa holinom i metioninom ima detoksikacijsko dejstvo na telo, što ga dovodi do borbe protiv procesa starenja.

Osim toga, zajedno sa biotinom, deluje na hormonske žlezde, i iako mehanizmi nisu eksperimentalno poznati, analitički je dokazano da povećavaju nivo hormona u krvi, poboljšavajući opšte stanje pojedinca i njegove psihe.

Takođe ima blagotvoran uticaj na metabolizam ugljenih hidrata, smanjujući količinu glukoze u krvi, pojačavajući delovanje insulina kod dijabetičara.

Funkcije koje vitamin B15 obavlja:

1. Pomaže u smanjenju želje za konzumiranjem alkohola.

2. Vrlo je dobar za ublažavanje simptoma uzrokovanih anginom pektoris.

3. Štiti od zagađujućih elemenata.

4. Ublažava simptome astme.

5. Prisutan je u sintezi proteina.

6. Ubrzava oporavak tela od umora.

7. Štiti jetru od ciroze, čisteći je od toksina.

8. Poboljšava cirkulaciju krvi.

9. Pomaže u smanjenju nivoa holesterola u krvi.

10. On je, pre svega, snabdevač kiseonikom, jer olakšava njegovu apsorpciju u svim tkivima.

Nutricionist ističe da nedostatak pangaminske kiseline ili vitamina B15 može uzrokovati veću mogućnost zaraze infekcijama i lako krvarenje.

Slično, njegov nedostatak može uzrokovati reumu, povećati mogućnost nastanka modrica, izazvati žljezdane i nervne poremećaje, srčane bolesti i smanjenje oksigenacije tkiva.

Kontroverzni vitamin. „Panamična kiselina je upletena u kontroverze. Ima onih koji uveravaju da to nije vitamin i da se smatra alternativnim tretmanom za degenerativne bolesti prirodnom hranom i suplementima koje vredi podeliti sa svetom ”, objašnjava nutricionista.

On napominje da je prije više od 30 godina ovaj dodatak uklonjen sa sjevernoameričkog tržišta i zabranjeno je njegovo uključivanje u grupu B kompleksa, navodeći da nije siguran za konzumaciju hrane i lijekova.

„Vitamin B15 se koristio kao dodatak u Sjedinjenim Državama do 1970 -ih, kada je njegova distribucija zabranjena“, kaže doktor.

Druge zemlje nastavljaju da ga koriste, uključujući Rusiju i neke evropske zemlje, u obliku kalcijum pangamata, koji se pojavljuje kao dimetilglicin ili DMG.

Na primer, u Rusiji se pangaminska kiselina prvenstveno koristi za povećanje atletskih performansi, lečenje i smanjenje želje za alkoholizmom, kao i za smanjenje srčanih oboljenja, senilnosti i autizma.

„Osim toga, u nekoliko evropskih zemalja pangaminska kiselina se koristi kao sredstvo protiv starenja i za zaštitu od zagađenja vazduha. Korišćen je kao zaštita od zagađivača, posebno ugljen -monoksida ”, ukazuje Veloz.

Vitamin B15 se takođe koristi za lečenje umora, astme i reume, kao i protiv visokog krvnog pritiska, holesterola, poboljšanja cirkulacije i opšte oksigenacije ćelija i tkiva.

DMG (dimetilglicin) pangaminska kiselina

DMG (dimetilglicin) pangaminska kiselina je aminokiselina koja nema proteine i posreduje u stvaranju glicina iz holina. DMG ima snažan imunostimulirajući efekat protiv prehlade, gripa, kao i štetnih agenasa koji izazivaju brojne druge bolesti. Studije u vezi sa uticajem DMG -a na imunitet pokazale su povećanje imunološkog odgovora na viruse influence i salmonele za 300 do 1000%.

DMG (dimetilglicin) vitamin b15 je aminokiselina povezana sa metil grupom. DMG je antioksidans, donator metilnih grupa, koji ima niz pozitivnih svojstava na telo. DMG poboljšava transport kiseonika do ćelija i povećava efikasnost ćelijskih mehanizama za uklanjanje mlečne kiseline, što dovodi do povećane izdržljivosti i snage. DMG (dimetilglicin) je pogodan za decu sa poremećajem hiperaktivnosti sa deficitom pažnje.

Ovaj preparat je pogodan i za ljude koji su oboleli od kancera jer smanjuje nivo mlečne kiseline u organizmu i pojačava imuni odgovor tela.

Oprez: Proizvod nije lek.

Način upotrebe: Uzmite jednu dozu 1-3 puta dnevno sa hranom.

Share

Додатне информације

Brand

NOW foods

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „DMG (DIMETILGLICIN) vitamin B15 pangaminska kiselina, 100 kapsula“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу