Акција!

D riboza 100 kapsula 540 mg prodaja

Original price was: €25.00.Current price is: €23.00.

D Riboza, Bioherba, 100 kapsula, 540 mg

Akcija: D riboza se prirodno nalazi u svakoj ćeliji i to je monosaharid koji se prirodno javlja u telu, posebno u mišićnim ćelijama. Važan je faktor u normalnoj proizvodnji ATP (adenozin trifosfata) i energije u ćelijama, stimulišući proizvodnju energije u telu. Koristan proizvod za sportiste, jer promoviše energiju, smanjuje hronični umor, povećava izdržljivost i smanjuje vreme oporavka. D riboza, zajedno sa deoksiribozom, predstavlja ugljene hidrate koji su potrebni za formiranje DNK i RNK (riboza ulazi u RNK, a deoksiriboza u DNK).

Formulacija u jednoj kapsuli: D riboza – 540mg.

Preporučena upotreba: Kao dodatak ishrani, uzimajte jednu kapsulu dva puta dnevno sa vodom.

Dodatak ishrani. Ne koristiti kod dece mlađe od 18 godina.  Čuvati van dohvata dece.

Sadržaj jedne kapsule: D-Riboza 540mg.

Sadržaj dnevne doze: D-Riboza 1080mg.

Ostali sastojci: želatin.

Nutritivna vrednost dodatka hrani: 14 kcal / 100g

Oprez: Ne uzimajte ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite.

EAN: 38026188 Шифра производа: BH5080 Категорија:

Опис

D riboza

D riboza (često sinonim za ribozu) je vrsta šećera (monosaharid sa pet atoma ugljenika, tj. Pentoza) koji se javlja svuda u našem telu i u svim biljnim i životinjskim ćelijama.

Između ostalog, D-riboza je neophodna za stvaranje adenozin trifosfata. Ovaj molekul, skraćeno poznat i kao ATP, najvažnije je gorivo za energiju koja je potrebna svim ćelijama u našem telu. ATP je potreban za celokupan metabolizam: ATP je najvažniji dobavljač energije za metabolizam i prirodni supstrat u srčanim, mišićnim i nervnim ćelijama. Kada se potroši ATP, molekul se raspada; D riboza je potrebna za njegovu obnovu. Akutno dostupno snabdevanje ATP-om je relativno malo i sinteza ATP-a (obnova ATP-a) odvija se polako.

Deficit ATP-a zbog bolesti ili prekomerne upotrebe dovodi do fizičkog i mentalnog nedostatka energije. D riboza ovde može smanjiti pad energije i ubrzati regeneraciju. Budući da velika mišićna aktivnost zahteva mnogo energije, D ribozu koriste kao dodatak ishrani sportisti i ljudi koji obavljaju posebno teške fizičke aktivnosti. Snabdevanje D-ribozom može da skrati proizvodnju ATP-a, a time i fazu regeneracije između treninga ili radnih aktivnosti.

Klinička istraživanja sa D-ribozom uglavnom su sprovodili kardiolozi. Jedna od najpoznatijih studija sa D-ribozom odvijala se na klinici Großhadern. Dr. Volfgang Pliml je dokazao efekte D-riboze kod srčanih bolesnika: kod infarkta i kod onih čiji je srčani mišić bio slabo snabdeven krvlju zbog vazokonstrikcije,  minutni volumen se znatno povećao, a proizvodnja ATP-a povećala deset puta.

Ostale bolesti kod kojih se istražuje upotreba D riboze:
HOBP: Studija iz 2007. godine otkrila je da je D riboza značajno poboljšala funkciju pluća i srca kod pacijenata sa HOBP.
Fibromialgija i CFS (sindrom hroničnog umora): istraživanje D-riboze u ovoj oblasti staro je samo nekoliko godina. Lekari i pacijenti izveštavaju o veoma pozitivnim rezultatima lečenja (ovde se doze kreću između 10 i 20 grama dnevno).
MAD nedostatak: D-riboza ublažava simptome kod pacijenata sa nedostatkom enzima  mioadenilat deaminaze.

Više informacija o ovom preparatu možete pronaći u članku ovde

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „D riboza 100 kapsula 540 mg prodaja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу