Акција!

Astragalus koren prodaja

Оригинална цена је била: €16.00.Тренутна цена је: €12.00.

Astragalus, 100 kapsula, 290 mg
Ojačajte svoj imunološki sistem i dajte svom telu novu vitalnu energiju pomoću korena Svanson Astragalus! Kineski travari su više od 2.000 godina čuvali podmlađujući efekat ove biljke. Danas se koren astragalusa uglavnom koristi za jačanje odbrambenih sposobnosti tela, ali blagotvorno deluje i na jetru i kardiovaskularni sistem. Naše praktične kapsule isporučuju 470 mg čistog korena astragalusa.

Opis:
• Neverovatan i potpuno prirodan pojačivač imunološkog sistema
• Koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini više od 2000 godina
• Osnažujući tonik koji će poboljšati vaše zdravlje i ojačati odbranu.

Опис

Možda ste čuli za pozitivne efekte astragalusa na zdravlje? Ova biljka, koja je sve više prisutna na tržištu, privukla je interes naučne zajednice zbog svojih brojnih bioloških aktivnosti. Zaista, treba znati da postoji nekoliko hiljada vrsta astragalusa, čije su karakteristike i svojstva veoma različite. Od ovih brojnih vrsta, Astragalus membranaceus je poznat po svojim terapeutskim efektima već nekoliko milenijuma. U stvari, lekovita svojstva ove biljke prvi put su opisana u Shennong bencao jing, što je ništa više od najstarijeg dela u kineskoj farmakopeji. Zbog toga je Astragalus membranaceus veoma poznata i široko korišćena lekovita biljka u Aziji. Preporučuje se u raznim situacijama, posebno kao deo tretmana za poremećaje kardiovaskularnog sistema, jetre, bubrega i kože. Da bi razumeli i potvrdili terapeutski potencijal ove biljke, brojni istraživači su se zainteresovali za njene efekte i sastav. Njihovo istraživanje omogućilo je potvrđivanje medicinske efikasnosti Astragalus membranaceus i dokazivanje njegovih izuzetno efikasnih aktivnih sastojaka.

Astragalus membranaceus istraživanja

In vivo studija za procenu efekata astragalusa

Uprkos brojnim tradicionalnim terapijskim upotrebama Astragalus membranaceus, do danas je bilo malo in vivo ispitivanja ove biljke. Zbog toga je američki istraživački tim želeo da proceni efekte suplementacije astragalusa na ljude. U tu svrhu je sprovedena ova studija sa nekoliko osoba koje nisu imale poznatih poremećaja. Dok su primali različite doze Astragalus membranaceus, istraživači su procenjivali različite parametre, uključujući odgovor na leukocite, trombocite i citokine, kao i telesnu temperaturu i krvni pritisak.

Imunostimulirajuća sposobnost Astragalus membranaceus

Zaključci ove studije, objavljene u časopisu EPLence-Based Complementari and Alternative Medicine 2016. godine, pokazali su pozitivne rezultate. Prvi uočeni efekti dogodili su se četiri sata nakon uzimanja suplementacije, sa povećanjem broja trombocita u krvotoku. Istraživači su takođe izmerili značajan porast određenih leukocita, koji su poznati po svojoj suštinskoj ulozi u odbrani organizma. Od ovih leukocita ili belih krvnih zrnaca, monociti, limfociti i neutrofili pojavili su se u periodu od 8 do 12 sati nakon primene. Na isti način, istraživači su primetili dinamičku promenu nivoa cirkulišućih citokina kao što su TNF-alfa, IL-6 ili gama interferon. Ovi elementi intervenišu u imunološkom sistemu, što potvrđuje imunostimulirajuću sposobnost Astragalus membranaceus. Terapijsko delovanje ove biljke potvrđeno je pojavom fizioloških simptoma, poput smanjenja krvnog pritiska i povećanja telesne temperature. Ova dva fenomena su karakteristična za aktiviranje imunološkog sistema, odakle potiče efikasnost suplementa Astragalus membranaceus za poboljšanje prirodne odbrane organizma.

Aktivna frakcija sa antiinflamatornim svojstvima

Čak i ako je imunostimulativna aktivnost Astragalus membranaceus tek nedavno potvrđena, njegova antiinflamatorna svojstva su već dokazana u 2014. Kineski istraživački tim je zapravo uspeo da identifikuje i izvuče aktivnu frakciju Astragalusa. Osobine ove frakcije procenjene su upotrebom specifičnih imunih ćelija. Istraživači su otkrili da bi ekstrakt astragalusa omogućio da inhibira ekspresiju specifičnog enzima: sintaze azotnog oksida. To se podrazumeva u vazodilataciji, fenomenu karakterističnom za upale. Produbljujući svoja istraživanja, naučnici su pokazali da je aktivna frakcija astragalusa odgovorna za brojne molekule koji su uključeni u zapaljenski proces, kao što su ciklooksigenaza-2, NFkB, prostaglandin E2, regulatori signalnog puta MAPK ili još više citokini poput IL-1b, IL-6 i TNF-alfa bi delovali. Prema istraživačima, zahvaljujući upotrebi ekstrakta iz Astragalus membranaceus, aktivnost ovih molekula smanjena je za pola. Da bi objasnili ovu antiinflamatornu aktivnost, autori ove studije su zatim radili na identifikovanju aktivnih sastojaka u ovoj biljci. Rezultati njihovog rada, objavljeni u časopisu Phitotherapi Research, pokazali su 13 aktivnih jedinjenja, uključujući 5 izoflavonoida i 8 saponina. Aktivnost ovih molekula mogla bi da objasni antiinflamatorna svojstva Astragalus membranaceus. Ova biljka može biti od velikog interesa za sprečavanje ili ublažavanje upale.

Identifikacija prirodnih antioksidanata unutar astragalusa

Pored svojih antiinflamatornih svojstava, Astragalus membranaceus ima i druga sredstva za zaštitu organizma. Inače, njihovo zaštitno dejstvo potvrdilo je istraživanje objavljeno 2015. godine u specijalizovanom kineskom časopisu Zhongguo Zhong iao za zhi. U svom radu istraživači su uspeli da potvrde antioksidativnu moć tri aktivna sastojka Astragalus membranaceus: astragalozida IV, formononetina i grupe kalikozina. Antioksidativna aktivnost ovih molekula procenjena je na ćelijama Chang-Liver. Oni predstavljaju tip normalnih ćelija jetre kojima su istraživači indukovali oksidativni stres dodavanjem H2O2. Da bi pratili aktivnost aktivnih sastojaka astragala, istraživači su analizirali vrednost oksidativnog stresa merenjem unutarćelijske količine reaktivnih vrsta kiseonika (ROS), kao i ekspresije citokroma P450-2E1. Ovaj citokrom je poznat i pod inicijalima CIP2E1 i koristi se za indukciju oksidativnog stresa koji je odgovoran za zdravstvene komplikacije. Nakon što su potvrdili validnost svoje studije zahvaljujući kontrolnom testu, istraživači su pokazali da komponente unutar Astragalus membranaceus omogućavaju smanjenje oksidativnog stresa, uključujući onaj izazvan CIP2E1. Kao rezultat, aktivni sastojci ove vrste astragalusa mogli bi biti posebno efikasni u borbi protiv štete koju prouzrokuju slobodni radikali.

Ove studije potvrđuju terapeutski potencijal Astragalus membranaceus. Njegova antioksidativna, imunostimulirajuća i protuupalna svojstva daju mu zaštitni efekat na organizam. Suplementacija astragalusom bi na taj način mogla da omogući borbu protiv ili sprečavanje određenih patologija, uključujući one povezane sa uzrastom. 

 

Ostali sastojci: želatin, mikrokristalna celuloza (biljna vlakna).

Predložena upotreba: Kao dodatak ishrani uzimajte jednu kapsulu dnevno sa vodom.

UPOZORENJE: Ne uzimajte ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite. Pre upotrebe konsultujte se sa svojim zdravstvenim radnikom ako uzimate lekove na recept ili ako imate autoimuno stanje.

Share

Додатне информације

Brand

Bioherba

Brand

Bioherba

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Astragalus koren prodaja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Додај у корпу