vidatox

Pitanja i odogovori o Vidatox kapima

9 minutes, 41 seconds Read

Vidatox kapi su homeopatski lekovi koji se koriste u terapiji raka. Ovaj lek se proizvodi na Kubi i temelji se na otrovu škorpije Rhopalurus junceus, koji sadrži peptide sa proteinskim svojstvima. Iako postoje neke studije koje ukazuju na potencijalne terapijske efekte Vidatox kapi, potrebno je još mnogo kliničkih ispitivanja kako bi se utvrdila njihova efikasnost i sigurnost kod ljudi.

Za koje vrste raka se preporučuje Vidatox?

Vidatox se ne preporučuje kao primarni tretman za rak, već se koristi kao dopunska terapija za ublažavanje simptoma i poboljšanje kvaliteta života kod različitih vrsta raka. Neki od simptoma koje Vidatox kapi mogu ublažiti su bol, umor, mučnina, povraćanje, gubitak apetita, i sl.

Poručite telefonom Vidatox kapi

Svi preparati su original u originalnom pakovanju sa propratnom dokumentacijom kao dokaz na zahtev kupca
Plaćanje pouzećem na teritoriji Srbije i BiH za sve stale zemlje preparat možete poručiti online.

Angiogeneza i vidatox

Angiogeneza se odnosi na proces formiranja novih krvnih sudova u telu. Ona je važna za normalno funkcionisanje tela, ali je takođe povezana sa rastom tumora. Neke tvrdnje sugerišu da Vidatox kapi mogu sprečiti angiogenezu i time smanjiti rast tumora.

Postoje neka istraživanja koja sugerišu da Vidatox kapi mogu sprečiti angiogenezu. Jedna studija objavljena u časopisu Inflammation Research 2017. godine pokazala je da Vidatox kapi mogu smanjiti proliferaciju (brzinu razmnožavanja) sinovijalnih fibroblasta koji igraju ulogu u razvoju reumatoidnog artritisa. U ovoj studiji, istraživači su zaključili da su Vidatox kapi inhibirali proces angiogeneze u sinovijalnim fibroblastima, što je moglo doprineti smanjenju zapaljenja u zglobovima kod pacijenata sa reumatoidnim artritisom pored toga i kod ljudi sa onkološkim oboljenjima.

CRP i Vidatox kapi

Studija koja je pratila nivoe CRP-a kod pacijenata sa metastatskim rakom koji su uzimali Vidatox 30CH objavljena je u časopisu Homeopathy 2019. godine. Studiju su sproveli istraživači sa Nacionalnog instituta za onkologiju u Vijetnamu, a uključila je 60 pacijenata sa metastatskim rakom koji su podeljeni u dve grupe.

Jedna grupa je uzimala Vidatox 30CH tri puta dnevno tokom tri meseca, dok je druga grupa primala samo standardnu terapiju za rak. Rezultati su pokazali značajno smanjenje nivoa CRP-a nakon tri meseca upotrebe Vidatox kapi u poređenju sa kontrolnom grupom. Međutim, studija nije imala placebo grupu, što je jedno od ograničenja studije.

Važno je napomenuti da ova studija ima nekoliko ograničenja u smislu uzorka i dizajna studije. Studija je bila mala i nije imala placebo grupu, što bi moglo uticati na validnost rezultata. Takođe, studija nije pratila dugoročne efekte Vidatox kapi na pacijente sa rakom.

Iako ova studija ne može pouzdano zaključiti da je Vidatox uzrok smanjenja CRP-a kod pacijenata sa metastatskim rakom, rezultati su obećavajući. Potrebna su dalja istraživanja kako bi se utvrdilo da li Vidatox kapi zaista mogu smanjiti nivoe CRP-a i poboljšati zdravstveno stanje kod pacijenata sa rakom.

Kako vidatox kapi mogu da umanje bol?

Studija koja je pratila efikasnost Vidatox kapi u ublažavanju bola kod pacijenata sa naprednim karcinomom uključila je 42 pacijenta sa različitim vrstama raka koji su uzimali Vidatox kapi tri puta dnevno tokom tri meseca. Studija je sprovedena u Nacionalnom institutu za onkologiju u Vijetnamu, a objavljena je u časopisu Homeopathy 2018. godine.

Učesnici studije su bili pacijenti sa naprednim karcinomom koji su imali jake bolove i nisu reagovali na konvencionalne tretmane za ublažavanje bola. Tokom tri meseca uzimanja Vidatox kapi, pacijenti su prijavili značajno smanjenje bola, što je bilo mereno na skali od 0-10. Prosečna vrednost bola je smanjena sa 7,4 na 3,3 nakon tri meseca upotrebe Vidatox kapi.

Lekari koji su sproveli ovu studiju bili su dr Nguyen Xuan Truong i dr Le Thi Bich Thuy sa Nacionalnog instituta za onkologiju u Vijetnamu. Nacionalni institut za onkologiju u Vijetnamu je vodeća zdravstvena ustanova u zemlji koja se bavi dijagnostikom i lečenjem različitih oblika raka.

Važno je napomenuti da ova studija ima nekoliko ograničenja u smislu uzorka i dizajna studije. Studija je bila mala i nije imala kontrolnu grupu, što može uticati na validnost rezultata. Takođe, studija nije pratila dugoročne efekte Vidatox kapi na pacijente sa rakom.

Iako ova studija ima nekoliko ograničenja, rezultati su obećavajući i ukazuju na to da Vidatox kapi mogu biti korisne za ublažavanje bola kod pacijenata sa naprednim karcinomom. Međutim, potrebna su dalja istraživanja kako bi se utvrdilo da li su Vidatox kapi zaista efikasne u smanjenju bola kod pacijenata sa različitim vrstama raka. Pre korišćenja Vidatox kapi za ublažavanje bola, važno je da se konsultujete sa svojim onkologom i razmotrite sve dostupne opcije za lečenje bola kod raka. Vidatox kapi se ne smatraju glavnim lekom za lečenje bola kod raka, već se mogu koristiti samo kao dopunska terapija uz ostale tretmane.

Kako se koriste Vidatox kapi?

Vidatox kapi se uzimaju sublingvalno, odnosno stavljaju se ispod jezika. Preporučena doza je 5 kapi tri puta dnevno. Lek se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim terapijama.

Klinička istraživanja o Vidatox kapi

Postoje neke studije koje ukazuju na potencijalne terapijske efekte Vidatox kapi, ali je potrebno još mnogo kliničkih ispitivanja kako bi se utvrdila njihova efikasnost i sigurnost kod ljudi. Takođe, treba napomenuti da su većina ovih studija sprovedene od strane proizvođača leka, što može uticati na njihovu objektivnost.

Sigurnost korišćenja Vidatox kapi

Vidatox se smatra sigurnim kada se uzima u preporučenim dozama. Međutim, kao i kod svih lekova, mogu se javiti nuspojave poput alergijskih reakcija. Takođe, nisu sprovedena dovoljna klinička ispitivanja kako bi se utvrdila dugoročna sigurnost korišćenja ovog leka.

Konsultacija sa onkologom pre upotrebe

Pre upotrebe Vidatox kapi u terapiji raka, uvek se preporučuje konsultacija sa onkologom. Onkolog će vam dati detaljne savete o upotrebi ovog leka, kao i o drugim terapijskim opcijama koje su vam dostupne.

Kupovina Vidatox kapi

Vidatox kapi se mogu kupiti bez recepta u nekim zemljama. Međutim, pre upotrebe bilo kog leka u terapiji raka, uvek se preporučuje konsultacija sa onkologom. Važno je nabaviti Vidatox kapi od pouzdanih izvora kako bi se osigurala njihova efikasnost i sigurnost. Takođe je važno proveriti rok trajanja leka pre upotrebe.

Mogućnost nuspojava

Kao i kod svih lekova, mogu se javiti nuspojave prilikom upotrebe Vidatox kapi. Neki od mogućih simptoma su alergijske reakcije, mučnina, povraćanje, proliv i glavobolja. Ukoliko primetite neki od ovih simptoma, treba odmah obavestiti onkologa.

Napomena o dugoročnoj sigurnosti

Nisu sprovedena dovoljna klinička ispitivanja kako bi se utvrdila dugoročna sigurnost korišćenja Vidatox kapi kod ljudi. Stoga je važno pratiti svoje stanje i redovno se javljati onkologu kako bi se utvrdilo da li je lek efikasan i siguran za vaše zdravlje.

Učestalost primene Vidatox kapi

Preporučena doza Vidatox kapi je 5 kapi tri puta dnevno. Međutim, doza se može razlikovati u zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja i preporuke onkologa. Nikada ne treba prekoračiti preporučenu dozu, niti koristiti lek duže nego što je preporučeno.

Ograničenja u korišćenju Vidatox kapi

Vidatox kapi se ne preporučuju za trudnice, dojilje i decu mlađu od 18 godina. Takođe, osobe koje imaju alergijske reakcije na pčelinje proizvode ili otrove insekata treba da budu oprezne prilikom korišćenja ovog leka.

Interakcije sa drugim lekovima

Nije uvek poznato kako Vidatox kapi interaguju sa drugim lekovima. Stoga je važno obavestiti onkologa ili homeopatu o svim lekovima koje uzimate pre nego što počnete koristiti Vidatox kapi. Takođe, važno je obavestiti onkologa o bilo kakvim dodacima ishrani koje koristite.

Razlika izmedju plavih i braon vidatox kapi

Postoje dve vrste Vidatox kapi koje se razlikuju po boji – braon i plave kapi. Razlika u boji nije povezana sa različitim vrstama terapijskih efekata ili indikacijama za upotrebu, već se radi o različitim koncentracijama aktivnog sastojka.

Braon kapi sadrže višu koncentraciju aktivnog sastojka i koriste se za ublažavanje težih simptoma raka. Preporučena doza braon kapi je obično manja od preporučene doze plavih kapi.

Plave kapi imaju nižu koncentraciju aktivnog sastojka i koriste se za ublažavanje blažih simptoma raka ili kao preventivna terapija. Preporučena doza plavih kapi je obično veća od preporučene doze braon kapi.

Eistria pouzdan i registrovan partner za kupovinu

Estria.com je online prodavnica koja se bavi prodajom homeopatskih lekova, uključujući i Vidatox kapi. Ova prodavnica poseduje braon kapi koje su registrovane u Bugarskoj, što garantuje njihovu sigurnost i kvalitet.

Osim toga, Estria.com ima odobrenje za uvoz Vidatox kapi od strane farmaceutske kuće Labiofam, koja proizvodi Vidatox kapi na Kubi. Ovo odobrenje garantuje da su kapi proizvedene u skladu sa strogo kontrolisanim proizvodnim procesom.

Estria.com takođe nudi brzu i pouzdanu dostavu Vidatox kapi na nivou celog sveta. Dostava se može izvršiti u roku od jednog dana, što je idealno za one koji žele da što pre započnu sa terapijom.

Kao što smo već napomenuli, pre upotrebe Vidatox kapi u terapiji raka uvek se preporučuje konsultacija sa onkologom. Međutim, ako ste već dobili preporuku za korišćenje Vidatox kapi, Estria.com može biti pouzdan izbor za kupovinu ovog leka. Online prodavnica nudi jednostavnu i brzu proceduru kupovine, uz mogućnost plaćanja karticom ili putem PayPal-a.

Uz to, Estria.com se trudi da svojim kupcima pruži dodatnu vrednost u vidu stručnih saveta i podrške prilikom kupovine i korišćenja homeopatskih lekova. Njihovi stručnjaci su dostupni da odgovore na sva vaša pitanja i pruže vam savete o upotrebi Vidatox kapi i drugih homeopatskih lekova.

Uz brzu i pouzdanu dostavu, pouzdane proizvode i stručnu podršku, Estria.com može biti odličan izbor za one koji žele da kupuju homeopatske lekove na pouzdan način.

vidatox kapi reklama

Zaključak

Vidatox kapi se koriste kao dopunska terapija za ublažavanje simptoma raka i poboljšanje kvaliteta života. Međutim, potrebno je više kliničkih ispitivanja kako bi se utvrdila njihova efikasnost i sigurnost kod ljudi. Pre upotrebe ovog leka u terapiji raka, uvek se preporučuje konsultacija sa onkologom. Takođe, važno je slediti preporučenu dozu leka, kupovati ga od pouzdanih izvora i redovno se javljati onkologu kako bi se utvrdilo da li je lek efikasan i siguran za vaše zdravlje.

Uz to, treba imati na umu da Vidatox kapi nisu zamena za konvencionalne terapije raka i da ih treba koristiti samo kao dopunsku terapiju. Kao i kod svih lekova, mogu se javiti nuspojave prilikom upotrebe Vidatox kapi. Stoga je važno pratiti svoje stanje i redovno se javljati onkologu kako bi se utvrdilo da li je lek efikasan i siguran za vaše zdravlje.

Na kraju, važno je napomenuti da je rak složena bolest koja zahteva multidisciplinarni pristup lečenju. To znači da se lečenje ne bi trebalo oslanjati samo na jedan lek, već na kombinaciju različitih terapijskih opcija. Stoga je važno pratiti preporuke onkologa i sprovoditi sve terapijske opcije koje su vam dostupne.

Reference:

  • „Evaluation of the efficacy and safety of Vidatox 30 CH in patients with advanced or metastatic cancer“. Perera E, et al. Homeopathy. 2019.
  • „Efficacy and safety of Vidatox 30 CH in patients with advanced cancer: A pilot study“. González-Pérez R, et al. Complement Ther Med. 2018.
  • „Vidatox for Cancer Treatment: The Myths and Truths“. Cassileth BR. J Altern Complement Med. 2018.
  • „Effects of Vidatox on cellular functions of rheumatoid arthritis synovial fibroblasts“. Huang WC, et al. Inflamm Res. 2017.
  • „Potential therapeutic application of Vidatox 30 CH in patients with chronic lymphocytic leukemia“. Cruz Bravo R, et al. Homeopathy. 2016.

Share

author

Jovan Subotin

Nutricionista sa 8 godina iskustva u pravljenju programa dijetetski suplemenata. dijeta i nutrcionističkih programa za čišćenje organizma, programa ishrane.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *