negativna energija

Negativna energija kako očistiti dom

4 minutes, 57 seconds Read

Trebali bismo se osećati posebno uravnoteženo u svoja četiri zida – ali negativne energije mogu narušiti naše lično blagostanje. Kako vratiti harmoniju u svoj dom.

Negativna energija može ozbiljno uticati na harmoniju u vašem domu. Šta možete učiniti da pravilno očistite svoj dom.

Da li se osećate iscrpljeno, nemirno spavate ili vas brzo boli glava u stanu? Osećate li odjednom strahove kod kuće kojih inače nije bilo? Tada može biti da na vaš stan utiču negativne spoljne energije, loša karma ili zemaljski zraci – ovo takođe dugoročno utiče na vaše emocionalno blagostanje. Ali možete postati aktivni i energično očistiti svoja četiri zida.

Neka vazduh struji

Prvo što treba učiniti je dobro provetriti dom i protresti ćebad i jastuke. Otvorite sve prozore da biste stvorili jak promaju – čak i ako je napolju vrlo hladno. Svež vazduh je jednostavno neophodan za ponovno podizanje energije u sobi.

Kada da čistim stan od negativne energije?

Zabava sa mnogo gostiju, useljenje u novi stan ili niz pehova mogu biti prilike za obavljanje rituala čišćenja dimom.

Sledeći događaji mogu ostaviti negativnu energiju iako se sve čini u redu:

  • sukob ili prepirka
  • bolest
  • gubitak osobe i tuga
  • useljenje u novi stan
  • velike žurke

Negativna energija predstavlja uglavnom vibracije u vazduhu koje mogu biti povezane fizičkim svojstvima dima i bukvalno se pomerati korz vazduh. Energično čišćenje se može zamisliti slično uobičajenom čišćenju stana. Baš kao što brišemo prašinu iz svojih stanova, tako i negativne vibracije možemo vezati i dimom odneti kroz prozor.

Iznad svega, dim od žalfije, tvrdi se je veoma efikasan. Pri paljenju osušenog lišća oslobađa se mnogo negativnih jona – oni pozitivno utiču na našu okolinu i vibracije. Žalfija ima slično dejstvo kao slana voda (koja se takođe često koristi za čišćenje soba). Samo pomislite na oslobađajući osećaj kada sedite na plaži, a vetar vam duva slani vazduh oko ušiju. To je zapravo slana voda i pozitivna energija kojom odaje more.

„Dim odiše medicinski i terapeutski lekovitom energijom.“

Čišćenje žalfijom

negativna energija čišćenje dim

Kao što je upravo pomenuto, žalfija je veoma popularna za čišćenje. Bela žalfija je sveta biljka koju su starosedelački narodi koristili za pušenje. Može odagnati negativne energije – kada se dim raščisti, soba se raščisti i puni pozitivnim vibracija. Kada čistite žalfijom, trebalo bi da dozvolite da dim dodirne sve što treba osloboditi negativne energije: vasi sve u vašem životnom prostoru.

Možete kupiti belu žalfiju koja je već zavezana u snopovima u osušenom obliku, ali takođe možete sagoreti rastresito lišće u vatrostalnoj posudi i prošetati prostorijama sa činijom kojom kadite. Prethodno otvorite prozore i vrata kako bi neželjene energije tada zajedno sa dimom mogle nestati iz stana.

Uvek počnite od vrata sobe i hodajte duž zidova u smeru kazaljke na satu. Lepezom možete dimiti dim preko sobe, do plafona i u svim uglovima.

Palo Santo i negativna energija

Sveto drvo potiče od južnoameričkog balzama – ova šuma širi slatki, aromatični miris koji je bukvalno melem za dušu. Dim bi trebao da daje medicinski i terapeutski efikasnu energiju isceljenja.

Palo Santo takođe možete očistiti sobe. Da biste to uradili, zapalite drvo na jednom kraju i pustite da gori oko 30 sekundi. Zatim izduvajte vatru i lagano duvajte po žeravici kako biste stvorili dovoljno dima. Zatim pustite da dim i aromatični miris ispunjavaju sobu; počnite od vrata i hodajte u smeru kazaljke na satu duž zidova pojedinih prostorija.

Čišćenje fumigacijom

dom i lepi ambijent

Ponovo zatvorite sve prozore i vrata i koncentrišite se na to da iz kuće uklonite bilo šta što vam šteti. Tada možete početi sa stvarnim čišćenjem tamjanom ili suvim lišćem žalfije u kadionici: Idite od sobe do sobe u smeru kretanja kazaljke na satu i otvorite sve fioke i vrata ormana. Uverite se da dim može da uđe u sve uglove – tada će apsorbovati negativne energije. Zatim ponovo dobro provetrite.

Ritual čišćenja zvukom od negativne energije

Kao alternativu metodi tamjana možete koristiti i glasne zvukove. Napunite prostorije svog stana tonovima zvona ili pevačica: Oni probijaju energetske obrasce i raspršuju ih. Samo razmislite o tome kako silovite grmljavine mogu pročistiti vazduh.

Negativne energije se akumuliraju ne samo u samim prostorijama, već i u svim objektima. Stoga se orijentišite na Feng Shui, kinesku teoriju harmonije, i preuredite svoj nameštaj.

Obavezno ostavite što više slobodnog prostora u svom stanu. Iskoristite priliku da uklonite prljav veš i sve što je oštećeno ili vam više nije potrebno iz bilo kog drugog razloga.

Soli za energetsko čišćenje

tamjan čišćenje doma

Stona so takođe ima sposobnost da upije negativne energije. Pospite je u četiri ugla svih svojih životnih prostora i ostavite je tamo preko noći. Tada je možete ili usisati ili baciti.

Savet: Ne spavajte u istoj sobi u kojoj trenutno radi so, bolje je planirati nekoliko pre dana za ovu vrstu čišćenja, tokom kojih se sobe posipaju jedna za drugom.

Prirodne enrgije

Žive biljke ne samo da unose boju, već i puno kiseonika i pozitivne energije u vaš dom. Kaktusi imaju poseban efekat: njihove oštre bodlje bukvalno dele negativnu energiju. Ako je moguće, u svaku sobu treba postaviti kaktus da biste postigli željeni rezultat.

Uz sve ove rituale uvek treba da imate na umu: Ne možemo da vidimo negativne energije, ali ih možemo jasno da osetimo – i zato ćete vrlo brzo osetiti koliko je vaš stan oslobođen od njih vlastitim blagostanjem.

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *