BLEFAROPLASTIKA operacija očnih kapaka

BLEFAROPLASTIKA operacija očnih kapaka cena i informacije

Šta je blefaroplastika ili operacija kapaka?

Blefaroplastika , poznatiji kao operacija očnih kapaka , je hirurška tehnika oculoplastics koja se fokusira na odklanjanje viška masti, kože i mišiće gornjih i donjih kapaka. Takodje se fokusira na neke karakteristike koje daju izgled starenja i umora i mogu čak uticati na vid.

Operacija blefaroplastike ne ispravlja bore ili druge simptome uzrokovane vremenom, međutim, iako se ponekad može izvesti samostalno, može nadopuniti i druge estetske tehnike lica koje  imaju za cilj, na primer, ispravljanje opuštenosti ili podmlađivanje lica kao što je uklanjanje stračkih mrlja.

Ko je idealan kandidat za blefaroplastiku?

Operacija kapaka ili blefaroplastika namenjena je onim pacijentima koji žele da poboljšaju , a ne drastično promene svoj izgled i izgled lica, bilo iz estetskih ili drugih razloga.

Pacijenti koji se podvrgavaju ovoj proceduri obično su stariji od 40 godina. Možda postoje izuzeci kod onih mlađih pacijenata koji su zbog porodične genetike skloniji da imaju podočnjake I kesice ispod očiju.

Ako pacijent pati od štitne žlezde, nedostatka suza, visokog krvnog pritiska, kardiovaskularnih bolesti, glaukoma ili dijabetesa , trebalo bi da se konsultujete sa svojim oftalmologom za oči o izvodljivosti izvođenja blefaroplastike, jer takva zdravstvena stanja mogu stvoriti neke komplikacije.

Vrste blefaroplastike

BLEFAROPLASTIKA operacija očnih kapaka cena

Gornja blefaroplastika

Gornja blefaroplastika je operacija koja se izvodi pomoću mikro ureza na prirodnom naboru gornjih kapaka kako bi se uklonila koža i višak masnoće uzrokovane starenjem. Cilj ove intervencije je vratiti izgled odmornijeg i podmlađenog lica.

Donja blefaroplastika

Donja blefaroplastika je operacija koja služi za uklanjanje viška dela kože donjeg kapka .

To je operacija koja uklanja vrećice ispod očiju i koja u nekim slučajevima čak može poboljšati bore podočnjaka repozicioniranjem masti, s ciljem postizanja jasnijeg i mladalačkog izgleda.

Postoje različite tehnike za izvođenje ove intervencije i specijalista oftalmolog mora izabrati najprikladniju u zavisnosti od potreba pacijenta.

Transkonjunktivna blefaroplastika

Glavna razlika od subcilijarne blefaroplastike je mesto gde je napravljen rez. Za transkonjunktivnu blefaroplastiku, hirurg pravi rez između kapaka i očne jabučice.

Ova tehnika je češća kod onih pacijenata kod kojih nemaju višak mlitavosti u koži ili u mišićima kapaka, a čije kesice nisu jako izražene. Preporučeno za mlađe pacijente.

Jedna od prednosti ove procedure je što se koža ne oštećuje tokom operacije, pa samim tim ne zahteva ušivanje, što podrazumeva odsustvo ožiljka na koži i brži oporavak. Pristup konjunktivi je zatvoren bez šava.

Sve je češća pojava u operacijama blefaroplastike donjeg tipa. Ova operacija će se izvesti pod lokalnom anestezijom i prijem u bolnicu nije neophodan.

Subcilijarna blefaroplastika

Rez za subcilijarnu blefaroplastiku se pravi ispod linije trepavica. Cilj ove intervencije je smanjiti vrećice donjih kapaka uklanjanjem dijela nakupljene masti koja se nalazi unutra. Ovaj pristup je takođe pogodan u onim slučajevima koji zahtevaju uklanjanje kože.

Obično se izvodi pod lokalnom anestezijom plus sedativ i ne zahteva prijem u bolnicu.

Dijagnoza blefaroplastike

U prvoj konsultaciji procenjuju se klinički parametri neophodni za tačnu indikaciju. Uspostavlja se odnos lekara i pacijenta u kome obe strane kroz interakciju stvaraju sliku o patologiji i očekivanjima. Lekar će detaljno objasniti pacijentu od čega se sastoje navedene procedure.

 • Biće procenjen položaj obrva
 • Parametri kapaka će se meriti kako bi se isključila pridružena ptoza kapaka
 • Biće procenjen položaj donjeg kapka i povezana slabost
 • Ispitivanje osetljivosti rožnjače
 • Procena površine rožnjače- biomikroskopija: kako bi se isključilo postojanje očne patologije (suvo oko) koja zahteva posebna razmatranja pri hirurškom planiranju.
 • Studija fundusa.

Koliko traje operacija kapaka?

Operacija kapaka ili blefaroplastika traje otprilike jedan sat . U slučaju operacije na sva četiri kapka, okuloplastični hirurg će uvek početi sa gornjim, praveći rez kako bi uklonio višak kože i zategnuo mišić orbicularis oculi.

Kada postoji prekomjerna labavost na donjim kapcima, rez je obično ispod trepavica sa vrlo finim šavovima koji bez problema zarastaju i praktično su nevidljivi tri mjeseca nakon intervencije. Pored uklanjanja masnoće, a ponekad i kože, donji kapak se ponovo postavlja kako bi se smanjila olabavljenost kapaka.

Postoperativna blefaroplastika

Vaš očni plastični hirurg će Vam prepisati odgovarajuće lekove za ublažavanje prvih simptoma bola koji se mogu pojaviti. U zavisnosti od preferencija svakog hirurga, kompresivna okluzija oba oka može biti indicirana tokom prva 24 sata.

Obično se primenjuju oftalmološka mast i zavoji sa hladnom fiziološkom otopinom kako bi se smanjila nelagodnost i upala.

Glavni simptomi nakon operacije kapaka su obično prekomerno suzenje, preosetljivost na svetlost i nekae promena kod vidne oštrine koja nestaju za nekoliko dana.

Pacijent se može vratiti  normalnom životu za 2-3 dana.  Međutim, do dva meseca nakon operacije, trebalo bi da zaštitite lice velikim sunčanim naočarima, kao i da koristite kremu za sunčanje visokog faktora.

Osim toga, preporučuje se deset dana bez šminke nakon operacije . Blefaroplastika je vrsta operacije čiji su rezultati dugotrajni i traju godinama.

Blefaroplastika: pre i posle

S godinama, naš gladak i živahan izgled može izgubiti jasnoću zbog gubitka elastičnosti kože, što se pretvara u očigledno povećanje kože na kapcima ili pojavu masnih vrećica na donjim kapcima i / ili gornjim površinama koje potamne I smanje lepotu naših očiju.

U nekim slučajevima, količina viška kože je takva da i naše vidno polje može biti ugroženo.

Ponekad prekomerno izlaganje suncu, neke kožne bolesti ili nasledni faktori mogu ubrzati ovaj proces. Ovo je slučaj kod mladih ljudi između 20 i 30 godina koji se podvrgavaju operaciji kada se kesice pojave zbog  genetskih predispozicija.

Međutim, blefaroplastika postiže vrlo dobre rezultate, vraćajući mlađi i svežiji izgled sa dugotrajnim efektom.

Ukratko, to je jedna od najtraženijih orbitalno-palpebralnih operacija u kozmetičkoj hirurgiji oka koja pomaže u podmlađivanju vaših očiju I pogleda.

Cena blefaroplastike

Cena blefaroplastiku zavisi od vrste tehnike da je specijalist oftalmolog (oculoplastic), ocenjuje za svakog pacijenta. Stoga će, nakon neophodnih preoperativnih testova i adekvatne dijagnoze, klinika napraviti personalizovani budžet za vrstu operacije koju je izabrao lekar.

Ako želite i informacije o nekirurškim estetskim tretmanima lica ,   možete nas kontaktirati I mi ćemo Vam dati potpuna rešenja za Vaš problem.

Specijalisti za plastičnu hirurgiju

dr-ali-durmus
Dr. Ali DURMUŞ
Specijalista za operacije koje pomažu kod smanjivanja težine
emre slika
Dr. Emre Gönenç BAYGÖL
Specijalista za etsetsku i plastičnu hirurgiju
resit-burak-kayan1 slika
Dr. Reşit Burak Kayan
Specijalista za etsetsku i plastičnu hirurgiju

Zakažite konsultacije

Sledeći korak je zakazivanje konsultacija. Tokom vaše konsultacije, naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja, razgovarati sa vama o svim vašim brigama i željama pre operacije, tako da vaša očekivanja postanu realna. Možete pozvati našu kancelariju +41225017665 da biste zakazali konsultacije ili možete popuniti obrazac u nastavku i neko će vas kontaktirati da biste zakazali termin. Ili nas kontaktirajte putem Viber Whatsup  aplikacija.

  Share

  author

  Miko Lamberto

  Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

  Similar Posts

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *